We krijgen steeds vaker vraag naar een interieur met industriële elementen. We houden er van, een industrieel interieur  is erg veelzijdig, stoer en makkelijk te combineren met allerlei stijlen en sferen. Je woning of accommodatie hoeft er dus niet als een oude fabriek uit te zien om de juiste industriële sfeer te creëren. Het draait namelijk allemaal om de juiste materialen.

Om je een beetje een indruk te geven geven we je een flinke dosis inspiratie en tips voor een industrieel interieur.

Industrieel interieur
Industrieel interieur 2

We zeiden het al: alles draait om materialen om een industriële sfeer neer te zetten. Eén van die stoere materialen is leer en dat kun je eigenlijk heel makkelijk toepassen, zowel echt als goed nep. Ook hier kun je het groots aanpakken met leren meubelen of kleiner met leren kussens en subtiele accenten

Als je denkt aan een industrieel interieur, dan denk je aan fabriekslampen. Vanwege de enorme hype zijn de lampen dikwijls behoorlijk prijzig, maar gelukkig hebben we een aantal leveranciers waar de lampen een stuk betaalbaarder zijn.

Industriële fabriekslampen
Industriële fabriekslampen

Ook beton is echt typerend voor een industrieel interieur. Stoom het behang van de muur en doe er verder niets aan! Voor de betonlook op de grond zijn er tegenwoordig ook erg veel alternatieven. Denk aan een mooie gietvloer of een elastische vloer, zoals vinyl of marmoleum.